Den italienske kunstneren Bianca Salvo til atelier NOUA

I juni og juli gjøres atelieret i Bodø om til utstillingslokale for første gang når arbeidet «The Universe Makers» vises.

Klikk for stort bilde

Utstillingen er et resultat av lengre tids undersøkelser rundt fotografi av og fra verdensrommet. Kunstneren har utforsket rollen fotografi, teknologi, science fiction og andre medier har spilt i vår forståelse av verdensrommet.

-Mennesket har alltid søkt svar i kosmos, noe som har bidratt til at massekulturen og media stadig vekk omvender det usynlige og utilgjengelige til noe som er umiddelbart synlig sier Marianne Bjørnmyr.

Hun og samboeren Dan Mariner er eiere av atelier NOUA og initiativtakere til utstillingen. Klikk for stort bildeMarianne Bjørnmyr og Dan Mariner

-Vi er svært glade over å få Bianca Salvo til Bodø og Nord-Norge sier Mariner. Utstillingen vil vise en rekke fotografier av Salvo, samt innsamlet og bearbeidet materiale, blant annet originale NASA-fotografier. Mariner og Bjørnmyr har selv produsert og rammet inn utstillingen, og håper mange vil ta turen innom. De inviterer også til kunstnersamtale tirsdag 19. juni.

Salvo har mottatt Lucie Foundation ChromaLux Scholarship for arbeidet, for å presentere utstillingen på Month of Photography Los Angeles, MOPLA og på Atelier NOUA.

Utstillingen har fått støtte av Norsk kulturråd og Nordland fylkeskommune gjennom tilskuddsordningen for visuell kunst.

 

NOUA

Atelier NOUA er et kunstnerdrevet atelier og arena for foto som samtidskunst i Bodø, stiftet og drevet av kunstnerne Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner i 2017.

Bjørnmyr har tidligere vært bosatt i London, hvor hun i 2012 fullførte en mastergrad i samtidskunst og fotografi fra London College of Communication

Mariner er en britisk fotograf bosatt i Bodø. Han har studert dokumentarfoto på det Magnum-tilknyttede Newport University i Wales.

Fant du det du lette etter?