Her signerer han avtale til 50 mill.

Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) signerer avtale verd 50 millioner kroner Thor-Wiggo Skille Med denne avtalen vil fylkesrådsleder Tomas Norvoll gjøre Bodø til en nasjonal testlab for nye, miljøvennlige samferdselsløsninger. Telenor og Avinor er teknologi-tunge prosjektpartnere.

Da Samferdselsdepartementet tidligere i år lyste ut konkurransen «Smartere Transport i Norge», så Tomas Norvoll sammen med Bodø, muligheter til å sette fylkeshovedstaden i førersetet. Nå har han signert avtalen som gir 50 millioner kroner som skal sikre innovasjon og nyvinninger.

-Nå går startskuddet for samarbeidsprosjektet der Nordland fylkeskommune, Telenor, Avinor og Bodø kommune skal gjøre samferdselen i Bodø smartere, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap). 

Under planlegging

I juli møttes toppsjefene i Telenor, Avinor, Bodø kommune og Nordland fylkeskommune i Bodø for å gå gjennom Smartere transport Bodø- prosjektet. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll mener det har stor betydning for utviklingen av Nordland at Bodø får være pilot i det prestisjetunge prosjektet.

-Telenor og Avinor går inn med full styrke i prosjektet. For begge aktørene gir prosjektet mulighet for å teste det aller siste av nye, teknologiske løsninger. Bodø er et perfekt utgangspunkt for dette, med klima og størrelse som er krevende, underbygger Norvoll.

Nye Bodø i støpeskjeen

-Bodø er i kraftig utvikling. Denne avtalen er et viktig steg på veien for nye Bodø, avslutter en veldig fornøyd fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

 

Smartere Transport Bodø

Med 50 millioner kroner i prosjektpotten skal en rekke transportløsninger med ny teknologi testes ut.

  • Sammenkobling av mange ulike transportformer- bysykkel, delingsbiler og tradisjonell kollektivtilbud
  • Automatisk bagasjehåndtering i sentrum for flypassasjerer
  • Førerløse busser
  • Tilby åpne datakilder som skal legge et grunnlag for lokal og regional innovasjon
  • Individuelle miljøregnskap som skal stimulere til grønnere transport
Fant du det du lette etter?