Jobbanalyse

Jobbanalyse - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommune skal være profesjonell i sitt rekrutteringsarbeid. Ha fokus på at vi bygger omdømme i møte med potensielt nye medarbeidere og egne medarbeidere.

 

Last ned: Mal for jobbanalyse (DOCX, 58 kB)

Hvorfor jobbanalyse:

I starten av rekrutteringsprosessen er det viktig at du grundig analyserer behovene. Jobbanalysen er fundamentet i hele prosessen, og innholdet i denne skal være gjennomgående i hele rekrutteringsprosessen.

Den brukes som grunnlag for utlysningsteksten, markedsføring, intervjuguide og referansesjekk. Formålet med jobbanalysen er å få på plass det grunnlaget du trenger for å spesifisere jobb- og kompetansekrav, som igjen gir et godt grunnlag for å ansette rett person.

 

Hvem:

Jobbanalysen skal lages av leder, i samarbeid med tillitsvalgte. Et tips er å involvere ansatte som vil bli sentrale i forhold til den som skal ansettes. Dette kan gjøres som en samtale, eller be om innspill pr e-post.

 

Når:

Jobbanalysen skal gjøres før du begynner med utlysningsteksten, da den danner grunnlaget for resten av rekrutteringsprosessen.

 

Videre bruk av jobbanalysen:

Når utkastet til jobbanalysen er gjort, og de tillitsvalgte har kommet med sine innspill – starter jobben med å skrive utlysningsteksten.

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Guri B. Nestvold
HR-rådgiver
Kristin Meland
Rådgiver HR