Innovasjonspolitikk

innovasjon.jpg - Klikk for stort bilde

 

Nordland har et sterkt globalt næringsliv. Bedrifter i Nordland leverer varer og tjenester i verdensklasse innenfor næringer som industri, sjømat og opplevelser. Spennende nye bedrifter utvikles innenfor bl.a. petro-maritime bransjer og ulike forretningsmessige tjenesteytende bedrifter. For å være konkurransedyktig må bedrifter tenke nytt kontinuerlig, både gjennom å utvikle nye produkter og tjenester, samt vurdere hvordan driften kan organiseres bedre og hvilke nye kunder og markeder som er aktuelle.

 

Fylkestinget i Nordland vedtok i oktober 2014 "Et nyskapende Nordland - innovasjonsstrategi for Nordland 2014-2020". (PDF, 27 MB)

 

Hvis du skal starte en bedrift eller jobber med et innovasjonsprosjekt i en bedrift, ta kontakt med Innovasjon Norge. Nordland fylkeskommune har ikke mulighet til å finansiere bedrifter direkte.

horisontal linje - Klikk for stort bilde

Publisert av Håvard Vognild. Sist endret 23.08.2016
 industri, industripark, Mo industripark, stål, mekanisk vereksted, sveising

For å styrke innovasjonspolitikken ber fylkestinget om at det etableres breie partnerskap innenfor industri, sjømat og reiseliv.

innovasjonsstrategi_forside.jpg

Smart spesialiseringsplattformen har utarbeidet en håndbok om implementering av smart spesialiseringsstrategier.

innovasjonsstrategi_forside.jpg

 

Over 50 interesserte innovatører deltok på internasjonalt innovasjonsseminar i oktober. 

IMG_4017.JPG

Næringsråd Mona Fagerås holdt i går innlegg om Nordlands innovasjonsstrategi under European Week of Regions and Cities. 

mona.jpg

- Etableringen av SINTEF Helgeland er et offensivt og viktig steg for Helgeland, Nordland og Norge. 

celsa.jpg

Fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV) gratulerer Kunnskapsparken Helgeland og Inkubator Helgeland med fusjonen. Hun tror samlingen vil styrke næringslivet på Helgeland. 

monamarianne.jpg

Fylkesrådet bevilger 2,5 millioner til videre arbeid med å rekruttere bedrifter i Nordland til prosjekter i Horisont 2020, som er EUs rammeprogram for forskning og utvikling. 

innovasjonsstrategi_forside.jpg

Vil du vite mer om hva smart spesialisering betyr? Her kan du lese et rykende fersk forskningsnotat om smart spesialisering i Nordland: teori, praksis og læring.

  

000584_Terje Rakke - Nordic Life_www.nordnorge.com_Vaagan.jpg

 Å utvikle verdikjedene til næringslivet er viktig for å utvikle konkurransekraften. Nordland fylkeskommune inviterer til seminar for å diskutere mulighetene for å utvikle verdikjedene til næringslivet i fylket.

000661_Terje Rakke - Nordic Life_www.nordnorge.com_Vaagan.jpg

SIVA og Nfk vil skape sterke bedriftsrettede kompetansemiljø som har spisskompetanse om forretningsutvikling, innovasjon og entreprenørskap.

Fant du det du lette etter?
Seniorrådgiver
Presentasjon

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø