Regional utvikling

 praksisanlegg inndyr.jpg - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunen arbeider for å skape ei positiv utvikling i hele fylket til beste for Nordlands innbyggere. Vi arbeider med å tilrettelegge for regional utvikling gjennom å utvikle gode lokalsamfunn, og bidra til tilflytting og rekruttering til fylket. Viktige tema vi arbeider med i forhold til regional utvikling er:

  • Tilflytting og rekruttering
  • By- og regionsenterpolitikk
  • Kvinnesatsing
  • Samisk
  • Kommunal utvikling
  • Forskning og kompetanse
  • VRI Nordland
  • Stedsutvikling
  • Nordlandskonferansen

Det er i hovedsak avdeling for næring og regional utvikling som har ansvaret for disse områdene. Kultur og miljø har ansvaret for stedsutviklinga. Det regionale utviklingsarbeidet er i hovedsak rettet mot kommuner, regionråd, lokalsamfunn og frivillig sektor, for å veilede disse i deres plan- og utviklingsarbeid til beste for alle – uansett kjønn, etnisitet, funksjonsnivå og legning.
 

Ansatte på avdelingen for næring og regional utvikling

Ansatte på avdelingen for plan og miljø

 

Publisert av Håvard Vognild. Sist endret 06.10.2015
Regional utvikling
havnepromenade_en
(27.04.2017)

Det jobbes veldig bra rundt om i fylket for å utvikle by- og regionsentrene.

Gutt med oppblåsbar klode
(19.10.2016)

Tilflyttingskonferansen 2016 setter fokus på utfordringer og muligheter knyttet til arbeidsinnvandring. 

VÅGAN (2).jpg
(25.02.2015)

Bor du i Norges beste by eller tettsted? Da kan du foreslå nettopp ditt hjemsted som kandidat til statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling - Attraktiv by. 

RANA2.jpg
(12.01.2016)

Fylkesrådet gir 100 000 kroner til hver av de fire bykommunene på Helgeland; Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen. 

Innvandrere på kart
(30.10.2015)

Nordland trenger flere hender i fremtiden. Tilflyttingskonferansen 2015 i Narvik som starter i morgen tar for seg muligheter og utfordringer i arbeidet med få flere innvandrere inn i arbeidslivet i fylket. Det har vært stor pågang for å være med på konferansen, som har et spennede og innholdsrikt program som går rett inn i dagens utfordringer.

Dialogmøte x210415.JPG
(24.04.2015)

Nordland fylkeskommune er i gang med å utarbeide nytt kunnskapsgrunnlag for rullering av regional planstrategi. I denne sammenheng ble det arrangert et dialogmøte der de regionale plannettverkene i Nordland ble koblet til arbeidet. Etter dialogmøte ble det gjennomført felles plannettverk for Nordland.

 

Fant du det du lette etter?
Mona Fagerås
Fylkesråd for næring og regional utvikling

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø