Tilflytting og rekruttering

Logo2014 - Klikk for stort bilde  

Fylkestinget i Nordland vedtok i 2013 å satse på et stort Tilflyttingsprosjekt, hvor målet er 10 000 nye innvandrere i perioden 2014-2018. Nordland trenger flere innbyggere – for å styrke lokalsamfunnene og for å dekke etterspørselen etter arbeidskraft og nødvendig kompetanse. Nordland har i mange år hatt betydelig fraflytting.


Denne siden samler nyttig informasjon for prosjektets mange samarbeidspartnere.

Samling pilotkommuner

Pilotkommunene i Tilflyttingsprosjektet møtte hverandre på Stokmarknes 19-20. april for å gjøre opp status og utveksle erfaringer.  

Det ble en samling spekket med faglige innspill. Pilotkommunene Herøy, Hadsel, Narvik og Rana presenterte eksempler på gode tiltak i sine kommuner og la fram sine planer om arbeidet videre.

 

 

 

Tilflyttingsprosjektet har vært på studietur og lært mye om innvandring og arbeid. 26.-27. mars besøkte de FAFO, NIBR, Rælingen kommune, arbeidsmarkedsbedriften SPIR og Høgskolen i Oslo for å lære mer om innvandring og arbeid. 

IMG_0742.JPG

Presentasjoner fra innlederne ligger under: 

MONA FAGERÅS_kvadratisk.jpg

Den årlige tilflyttingskonferansen i Nordland arrangeres 24.-25. oktober i Bodø,  og det er mange spennende innledere som kommer for å gjøre oss i Nordland ennå litt klokere

Fant du det du lette etter?
Kirsten Springer Hasvoll
Seniorrådgiver
Sosiale media

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø