Meløy kan kalle seg trafikksikker

- Meløy kommune har jobba godt og helhetlig for å forebygge trafikkulykker. Nå kan 12 kommuner i Nordland kalle seg «trafikksikker kommune.

Klikk for stort bildeMerethe Skille (Meløy kommune), ordfører Sigurd Stormo, samferdselsråd Svein Eggesvik og Kari Vassbotn (Trygg trafikk)

Det sier fylkesråd for samferdsel og leder i Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) Svein Eggesvik (Sp). «Trafikksikker kommune» er et system som skal kvalitetssikre trafikksikkerhetsarbeidet. Meløy kommune får 100 000 kroner fra Nordland fylkeskommune for sitt arbeid med trafikksikkerhet. I tillegg får hver skole 5000 kroner og hver barnehage i kommunen 3000 kroner.

Viktig i trafikksikkerhetsarbeidet

Kommuner har et stort ansvar for å forebygge ulykker. De eier veger, barnehager og skoler, er arbeidsgiver, kjøper av transporttjenester og ansvarlig for beboernes helse og trivsel.

- «Trafikksikker kommune» er et godt utgangspunkt for å jobbe med trafikksikkerhet på tvers av flere sektorer, sier samferdselsråd Eggesvik.

- Å bli godkjent som «Trafikksikker kommune» er ingen garanti om fravær av ulykker, men det er et kvalitetsstempel på godt og helhetlig arbeid for å forebygge trafikkulykker, sier samferdselsråden.

Null drepte og hardtskadde

- Vi ønsker å nå målet med null drepte og hardt skadde i trafikken, dermed må trafikksikkerhetsutvalget prioritere midler til de kommunene som arbeider systematisk og helhetlig, avslutter fylkesråden.

Fant du det du lette etter?