Trafikksikre Nesna

- Nesna kommune har jobba veldig bra for å bli godkjent som «Trafikksikker kommune». Det er nå ti kommuner i Nordland som har fått dette stemplet, og flere er på tur.
Klikk for stort bildeNesnaordfører Hanne Davidsen, samferdselsråd Svein Eggesvik, teknisk sjef Thomas Wirthgen og rektor ved Nesna skole Gøran Aas Albertsen

Det sier fylkesråd for samferdsel og leder i Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) Svein Eggesvik (Sp). «Trafikksikker kommune» er et system som skal kvalitetssikre trafikksikkerhetsarbeidet. Nesna kommune får 100 000 kroner fra Nordland fylkeskommune for sitt arbeid med trafikksikkerhet. I tillegg får hver skole 5000 kroner og hver barnehage i kommunen 3000 kroner.

Viktig i trafikksikkerhetsarbeidet

Kommuner har et stort ansvar for å forebygge ulykker. De eier veger, barnehager og skoler, er arbeidsgiver, kjøper av transporttjenester og ansvarlig for innbyggerenes helse og trivsel.

- «Trafikksikker kommune» er et godt utgangspunkt for å jobbe med trafikksikkerhet på tvers av flere sektorer, mener Eggesvik.

- Å bli godkjent som «Trafikksikker kommune» er ingen garanti om fravær av ulykker, men det er et kvalitetsstempel på godt og helhetlig arbeid for å forebygge trafikkulykker, sier samferdselsråden.

Flere på tur

Allerede denne uka vil Hadsel og Meløy kommuner bli godkjent som «trafikksikker kommune» 

- Vi ønsker å nå målet med null drepte og hardt skadde i trafikken, dermed må trafikksikkerhetsutvalget prioritere midler til de kommunene som arbeider systematisk og helhetlig, avslutter fylkesråden.

Fant du det du lette etter?