Trafikksikre Nesna

- Nesna kommune har jobba veldig bra for å bli godkjent som «Trafikksikker kommune». Det er nå ti kommuner i Nordland som har fått dette stemplet, og flere er på tur.
Nesnaordfører Hanne Davidsen, samferdselsråd Svein Eggesvik, teknisk sjef Thomas Wirthgen og rektor ved Nesna skole Gøran Aas Albertsen - Klikk for stort bildeNesnaordfører Hanne Davidsen, samferdselsråd Svein Eggesvik, teknisk sjef Thomas Wirthgen og rektor ved Nesna skole Gøran Aas Albertsen

Det sier fylkesråd for samferdsel og leder i Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) Svein Eggesvik (Sp). «Trafikksikker kommune» er et system som skal kvalitetssikre trafikksikkerhetsarbeidet. Nesna kommune får 100 000 kroner fra Nordland fylkeskommune for sitt arbeid med trafikksikkerhet. I tillegg får hver skole 5000 kroner og hver barnehage i kommunen 3000 kroner.

Viktig i trafikksikkerhetsarbeidet

Kommuner har et stort ansvar for å forebygge ulykker. De eier veger, barnehager og skoler, er arbeidsgiver, kjøper av transporttjenester og ansvarlig for innbyggerenes helse og trivsel.

- «Trafikksikker kommune» er et godt utgangspunkt for å jobbe med trafikksikkerhet på tvers av flere sektorer, mener Eggesvik.

- Å bli godkjent som «Trafikksikker kommune» er ingen garanti om fravær av ulykker, men det er et kvalitetsstempel på godt og helhetlig arbeid for å forebygge trafikkulykker, sier samferdselsråden.

Flere på tur

Allerede denne uka vil Hadsel og Meløy kommuner bli godkjent som «trafikksikker kommune» 

- Vi ønsker å nå målet med null drepte og hardt skadde i trafikken, dermed må trafikksikkerhetsutvalget prioritere midler til de kommunene som arbeider systematisk og helhetlig, avslutter fylkesråden.

Fant du det du lette etter?